Solroskärnor

Solroskärnor är de skalade fröna från solrosblomman. De har en mild nötaktig smak och kan också användas i stället för nötter i många rätter. De är rika på protein, mineraler och vitaminer och har hög halt av nyttiga fettsyror, bl a Omega-6. Solroskärnor kan användas i bröd, kakor och frukosträtter. Naturella eller rostade är de jättegoda i sallader och wok.
Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Öppnad påse gärna i kylskåp.
Vikt | 400g |
EAN | 7350021213167 |
Innehållsförteckning | Solrosfrön* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens |
Näringsdeklaration per 100g | Energi Kj 2445, Kcal 584, protein 20,8g, fett 51,5g varav 4,5g mättat fett, kolhydrater 11,4g varav 2,6g sockerarter, fiber 8,6g, salt 0,02g |
Att tänka på | Kan innehålla spår av jordnötter och andra nötter/ Packas i en skyddande atmosfär/ Tänk på att barn lätt sätter nötter i halsen/ Förvaras torrt och svalt/ Konsumentkontakt: Svenska Nötbolaget AB 0340-655180 info@notbolaget.se |
Återvinning | Sorteras som plast |
Artnr | 5015 |
Kategori | Nötter & Fröer |
Högupplöst bild | Solroskärnor |